fredag 3. juni 2016

Hoppe på tur til Kreta.

Har du ikke bestilt sommerferie enda kan jeg på det sterkeste anbefale deg å reise til Chaniakysten på Kreta. Her kan du velge mellom flere steder, etter ditt behov. Her finner du kritthvite strender og krystallklart hav. Velg mellom en rolig landsby eller livlige Chania. Uansett hvor du velger å ha base er avstandene korte og transportmidlene mange. Bussen mellom byene går hyppig og koster nesten ingen ting.

Det er fortsatt ledige flyseter på Go to gate med greie priser i slutten av juni og i juli, og mange flotte hoteller på Trivago.no i alle prisklasser.Chania by
Chania er Kretas nest største by med en vakker havn, mange restauranter, tavernaer og barer, og bra uteliv for de unge . Det er en fantastisk bra italiensk som ligger i en av bakgatene jeg vil anbefale, Veneto. Du kan lese om den i mitt forrige innlegg fra Kreta her
Det er her de største shoppingmulighetene er. Du finner alt fra den nyeste moten, til skinn i alle farger og fasonger, gull og olivenolje.
Chania har også en strand som heter Nea Chora, den ligger ca. 10 minutters spasertur fra havnen, men den ligger nok ikke på topp 10 listen over Kretas vakreste strender.

Ønsker du en roligere ferie med bedre strender ville jeg gått for enten Agia Marina eller Platanias. Uansett er det som sagt ikke så lange avstander og bussene går ofte.

Agia Marina
Agia Marina har alt du trenger for en fantastisk ferie. Restauranter, tavernaer, barer, minigolfbaner og en nydelig strand. Men her blir det litt for rolig igjen etter min mening. Det er mange småbarnsfamilier her, og for dem er det nok det perfekte stedet.


Da vi bodde her bodde vi på hotell Theo som er et fantastisk hotell. Det har en fantastisk utsikt og et helt fabelaktig utebassengområde. Du kan lese om det her.


Platanias
Ettersom Chania blir litt for masete og Agia Marina litt for rolig velger vi i år å reise til Platanias med den perfekte balansen. Her er det flere shoppingmuligheter enn i Agia Marina, mange restauranter å velge mellom, barer og også diskotek for de som ønsker det. Stranden her er fantastisk og tavernaene ligger som peler på en snor. Jeg gleder meg veldig til å fortelle deg om opplevelsene vi kommer til å ha her i sommer.

Å spise på Kreta
Uansett hvilket reisemål du velger på Chaniakysten kan du glede deg til nydelig mat. Alt fra intime små tavernaer til større restauranter som serverer deg pizza, fisk og greske spesialiteter.


Da gjenstår det bare å ønske deg en riktig god tur til Kreta. Så hører du snart fra meg igjen med nye og spennende reiseopplevelder fra denn flotte øya. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar