søndag 8. mai 2016

Bergamo - En perle nord i Italia

Bergamo ligger nord i Italia, ikke langt fra Milano, vindistriktet Veneto og Gardasjøen, men du trenger absolutt ikke å besøke noen av disse stedene for Bergamo har mer en nok å by på.
Allikevel er Bergamo et fantastisk utgangspunkt for deg som vil kjøre rundt i det fantastiske Italia.


Vi har vært noen ganger her i Bergamo, dels fordi vi er hodestups forelsket i Italia og dels fordi det er så enkelt å komme hit for en helg eller noen dager midt i uken for den saken skyld. Vi er heldig og bor under en  halv time fra Rygge flyplass, og derfra går det fly til Bergamo. Turen tar litt i overkant av to timer. Og når du lander i Bergamo er det ikke mer en ca. 15 minutter fra flyplassen og inn til sentrum, så dette er et fantastiek alternativ for en kort tur.

Hotel Exclesior San Marco
Vi velger dette hotellet hver gang vi er her fordi det har så bra beliggenhet. Bare noen minutters gange fra Funicolare (taubanen) som tar deg oppover i etasjene denne byen er bygget på. Det er heller ikke mange minuttene å spassere ned til den moderne delen av byen som byr på masse shopping muligheter.


Hotellet er et moderne og stort  hotell. Frokosten er bra med et stort utvalg av pålegg og varmmat. Rommenen er ikke så store men så tilbringer man jo ikke så mye tid her heller. Sengene er gode å ligge i og det er for meg noe av det som er viktigst. Badet er rent og pent. Så dette er et hotell jeg absolutt vil anbefale deg å overnatte på om du skal tilbringe noen dager her i denne vakre byen.

Sjekk priser på hotellet på Trivago. no for der får du som oftes de beste prisene.

Citta Alta
Som jeg sa er denne byen bygget i etasjer og den gamle delen ligger i midten. Det er her vi liker oss aller best. Her du får følelsen av å komme århundrer tilbake i tid, for de som liker det da. Du kan enten gå hit, men det er langt og bratt, eller du kan ta Funicolaren og samtidig få en opplevelse som nesten tar pusten fra deg på vei opp.Her oppe er det smale trange gater med små delikatessebutikker og vinbarer omhverandre, men de store shoppingmulighetene er ikke her, men nede i den moderne delen av byen. Det er mange bakeriutsalg som kun selger bakeverk av polenta. Det er masse små piazzaer som du kan sette deg og nyte et glass rødt eller en is-kald øl.
Når du har spassert gjennom byen kommer du forbi flere piazzaer og så kommer du til en markedsplass hvor de selger nesten alt mellom himmel og jord.

Og det er mange restauranter å velge i. Jeg kunne skrevet om flere, men det beste er nok å spassere rundt og sette seg der du får lyst. Det er allikevel en rastaurant jeg vil si noe om og som jeg på det sterkeste anbefaler deg å besøke, enten for lunsj, middag eller bare noe å drikke.

Ristorante Baretto di San Vigilio
Denne restauranten ligget i Bergamoms øverste etasje og du kommer hit med å ta enda en Funicorale (Du må gå gjennom hele den gamle bydelen før du kommer til Funicorale 2 som tar deg helt til toppen),eller ved å ta beina fatt som vi også har gjort. Det er langt og det er bratt, men det er også turen verdt med en fantastisk utsikt, av en eller annen grunn får den meg til å tenke på Babylons hengende hager. Det hjelper på gåturen å vite at i enden av bakken ligger det er fantastisk restaurant å venter på deg.Det ligger faktisk to fantastiske restauranter her. Den ene serverer kanskje verdens beste pizza og har verdens beste utsikt, men det er allikevel Ristorante Baretto di San Vigilio  jeg vil anbefale. Jeg har aldri noen gang fått bedre service. Eieren er en god vinkjenner og stolt av utvalget sitt. Han åpnet flasker bare for at vi skulle få smake sammen med han, og han fortalte oss masse om vin, vi betalte ikke en eneste krone eller rettere sagt euro ekstra for det.

Vi tilbrakte hele ettermiddagen her oppe. Først satt vi ute og smakte på forskjellig vin og etter en sånn  behandling var det et enkelt valg å ta at vi også tok lunsjen her. Og det angrer vi ikke på, maten var så utrolig god at jeg til og med glemte å ta bilder etter forretten.  Så ta turen hit om du er i Bergamo.Den andre restauranten jeg nevnte og som også ligger her i øverste etasje er denne Ristorante Pizzeria San Vigilio som også er verdt et besøk.Mens man allerede er her på toppen av Bergamo kan du også besøke Castello di San Vigilio og den lille kirken som ligger her.
Shopping i Bergamo
Det tar sånn 5-7 minutter å spassere fra hotellet og ned til den nye byen Citta Batta. Her nede finner du det meste innen shopping. At Bergamo ligger så tett på motemekkaet Milano merkes, og beboerene her er nok ganske opptatt av mote og stil, så her får du kjøpt alt av klær, sko og tilbehør. Det sies at prisene her en noe billigere enn i Milano så der har du enda en grunn for å bli verende her.
Byen byr også på flere shoppingsentre og det største finner du ved flyplassen Orio center.


Og helt til slutt
Er du glad i å trene slik som Øistein er, er Bergamo med sine bratte bakker et supret sted. Bergamo er også kjent for sine utfordrende sykkelløyper.


Bergamp kan tilby alt fra god mat og vin, kultur, shopping til trening, så ikke nøl med å ta en tur hit. Om ikke mange ukene legger vi atter turen innom Bergamo når vi skal på vår neste rundreise i Toscana.

sjekk flere hoteller i Bergamo her.  (Affeliatelenke)


Arrivederci! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar