søndag 17. august 2014

SLAKTEREN I GREVE IN CHIANTI


Greve in Chianti er en kos liten by i vindistriktet Chianti, og regnes som hovedstaden i hjertet av distriktet Chianti Classico.


Vi tilbrakte ettermiddagen og kvelden i denne sjarmerende byen. Vi bodde på Castello Vicchiomaggio som du kan lese om her. Men ettersom restauranten på stedet var stengt reiste vi ned til Greve for å spise middag. Jeg ser det som hell i uhell for var ikke restauranten stengt ville vi ikke opplevd denne sjarmerende perlen i Chianti.

Greve ligger i motsetning til de fleste andre byer i Toscana nede i en dal og ikke på en høyde. Her ligger restauranter, kafeer og vinbutikker som perler på en snor.

I hjertet av Greve ligger et torv omslynget av blomsterprydede bolighus. Hver lørdag er det marked her. Da florerer det av de flotteste grønnsaker området har å by på.

En slakter uten sidestykke

Det ligger flere slaktere i denne lille byen, men en utpeker seg og kan ikke måles med noen annen. Jeg har aldri før og tror ikke jeg noen gang kommer til å besøke en slakter som kan måles med denne. 

Antic Macelleria Falorin er en severdighet i seg selv!Familien Falorni har drevet dette slakteriet og butikken gjennom ni generasjoner tilbake til 1729 og har spesialisert seg på salami, spekeskinker, villsvin, ferskt kjøtt og ost i verdensklasse. Denne slakteren og butikken er et Mekka for det kresne gane.


Et villsvin tok imot oss før vi entret butikken. Det var ganske så stort og pelsen var stri og grov. Bare tanken på at disse "beista" snoker rundt i skogen skaper frysninger på min rygg. Tone og Øistein løp en del i Toscanas bølgende terreng om morgenene, og den ene dagen var de helt sikre på at de hørte et av disse beistene grynte i skogkanten. Når de her kunne se hvor store og fryktinngytende de er, var de begge glade for at de slapp unna med gryntingen fra ett og ikke et fysisk møte! Men smaker godt det gjør de, det skal de ha, og inni butikken var det mange villsvinprodukter og velge mellom.


Det er en egen avdeling inni butikken med villsvinprodukter, den spesielt interesserte kan også kjøpe villsvintenner.


Øistein beundrer alle produktene og luktene som er så overveldende at det er helt magisk. Legg merke til de hårete skinkene som henger innimellom, det er villsvin. De blir altså hengt opp med hår og hud!


Det finnes masse produkter som er ferdig vakuumpakket så det er lett å få med seg hjem. Vil du ha produkter fra ferskdisken, vakuumpakker de disse for deg også.De pakker også oster godt inn, så det er heller ingen problem og ta med ost hjem. Jeg har selv hatt med både ost og skinker hjem som jeg visste jeg ikke skulle bruke før flere måneder senere, og det smakte himmelsk da jeg serverte det.


Hva med å innta lunsjen her? Det finner flere spiseplasser i butikken hvor man kan få servert sandwicher med alle mulige slags skinker, speke-tallerkener eller oste-tallerkener. Du kan også smake på mange av distriktets viner ved å kjøpe et vin-kort. Det er et kort som koster mellom 10 - 50 euro og du betaler det det koster for de forskjellige vinene. Det er ikke så mye du får i hver smak, men det er nok en fordel når det er så mye god vin å smake på. Bruker du ikke opp hele kortet får du tilbake resten når du er ferdig.

Ristorante Enoteca Fuoripiazza

Vi fikk denne restauranten anbefalt av betjeningen på Castello Vicchiomaggio da restauranten på slottet var stengt. Og det viste seg å ikke være et dårlig alternativ.

Bildet er fra google

Det var vel ikke mer enn 7-8 bord inne. Det er border ute også, men denne kvelden regnet det så det var godt at bordet var bestilt på forhånd, hvis ikke ville vi nok ikke fått plass.
De som jobbet her var hyggelige og oppmerksomme og vi manglet aldri noe.

Vi spiste tomat og mozzarella til forrett og til hovedrett spiste vi en sprø og frisk salat med grillet kylling og parmesan, og drakk selvsagt en passende Chianti Classico.
Dette er en restaurant det er vel verdt å besøke.

Og ikke minst er Greve in Chianti en by verdt å reise til. Jeg vil mene at denne byen vil være et fint utgangspunkt for å reise rundt å besøke slott og vingårder i området.

Finn hotell i Greve in Chianti her!

Finn billigste leiebil


ARRIVEDERCI!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar