tirsdag 10. mai 2016

Kylling med Tuscan fries

En av gledene mellom våre reiser er å lange mat som er inspirert fra steder vi har besøk. Noe som falt ekstra godt i smak hos meg er Tuscan fries. Her er et enkelt men meget smakfult måltid som absolutt kan nytes i hverdagen så vel som til fest. Og du trenger kun kylling, poteter, litt forskjellige grønnsaker og urter. Og kanskje en god flaske vin?

Jeg er så absolutt ingen kokk, og ikke har jeg spesielt gode kokke egenskaper heller, men på lik linje med reising er mat og vin en glede vi setter høyt i livet. Så når jeg endelig kommer over noe som jeg synes er veldig godt, og jeg klarer å gjenskape det her hjemme er det moro å dele det med andre.Kyllingen er marinert i god olivenolje, hvitløk, basilikum og litt oyster sauce. La den ligge i marinaden natten over i kjøleskap så smakene får satt seg ordentlig. Stikk også gjerne noen hull i skinnet på kyllingen med spissen på en skarp kniv. Jeg skal være så ærlig å fortelle at kyllingen er det herren i huset som skal ha æren for.

Stek kyllingen på svak varme (125 grader) midt i ovnen i ca. 1, 5 timer. Bruk gjerne steketermometer og stek til kyllingen har en kjernetemperatur på 60 grader. Skru opp varmen til 220 grader og la kyllingen stå i ca 10 minutter til den får en gyllenbrun farge. Husk å la kyllingen hvile 10-15 minutter  før du skjærer i den.

Tar du kyllingen på grillen er det lurt å tre den ned på en halvfull ølboks, da blir den ekstra saftig.

Tuscan fries
  • Poteter
  • Hvitløk
  • Basilikum
  • Rosmarin
  • Timian
  • Salvie
  • Olje til fritering
Til disse potetene er det nok mest vanlig å bruke vanlige poteter, men denne gangen brukte jeg søtpotet fordi det liker vi så godt. Søtpotet bør skrelles.

Potetene skjæres i staver og tørkes av.  Du kan gjerne fritere i en wokpanne, og bruk den billigste oljen du finner, men sørg for at den tåler høy temepratur.
Potetene skal legges i mens oljen er kald, litt uvanlig, men det skal de! Hvitløken legges også oppi den kalde oljen med skallet på. NB! Bruker du vanlig poteter skal også de friteres med skall.


Ettersom oljen er kald tar friteringen litt lenger tid enn vanlig. Når potetene har fått en gylden fagre og er sprø er de ferdig. Ta ut potetene og friter urtene i noen sekunder. Legg urtene over potetene.


Server denne retten  med en god salat med revet paresan, olje og brød.Denne retten smaker aller best i godt selskap, og med en god flaske rødvin eller to.


Så mens vi venter på nye reiser får vi kose oss med mat som minner om varmere strøk.


Buon Appetito!

1 kommentar:

  1. Å dette så godt ut det skal vi prøve i helgen :-)

    SvarSlett