lørdag 1. april 2017

La Romana - Den Dominikanske Republikk - Cruise i Karibien

La Romana er den syvende største byen i Den dominikanske republikk, og er hovedstaden i den sørøstlige provinsen. La Romana ble grunnlagt 1897 som en oljeby, men byen gikk rakt over til å drive sukkerindustri som ga rask økning i økonomien. I dag er byen et populært turistmål som tilbyr alt fra en pulserende bykjerne, kultur, historie, strand og sol, til de helt spesielle opplevelsene som utflukt til den eksotiske perlen Saona Island.


Eier: Lena Hagensen, reise-glede.blogspot.no

Det tredje stoppet på ferden var et av de stedene jeg gledet meg mest til å se. Den Dominikanske Republikk. Fra båten så det ut som en lang flat øy som plutselig vokste opp fra havet foran oss. 


Eier: Lena Hagensen, reise-glede.blogspot.no

Det er mange utflukter å velge mellom her. Du kan reise til små landsbyer fylt med kultur og historie. Og du kan reise til Santo Domingo som er hovedstaden på Den Dominikanske Republikk å oppleve den historiske byen som ble oppdaget i 1496 av Bartholomew Columbus, Christopher`s yngre bror. Eller du kan gjøre som oss å bli med på en guidet utflukt til den eksotiske perlen Saona Island.


Saona Island, kronjuvelen i Den Dominikanske Republikk


Eier: Lena Hagensen, reise-glede.blogspot.no

Turen til Saona startet med cirka 30 minutter i buss gjennom det frodiggrønne landskapet. Guiden som snakket i ett sett på fem forskjellige språk var helt sikkert meget dyktig, men jeg fikk ikke med meg halvparten av det hun fortalte. Men utsikten, og følelsen jeg satt med over å oppleve alt dette, var alt jeg trengte.

Vi fortsatte i en speedbåt fra stranda og ut til en større katamaran som skulle ta oss på den halvannen time lange turen til den tropiske perlen som lå og ventet på oss (og hundretall andre). Klokken var vel ikke mer enn litt over 11 på dagen da vi ble servert rom- og cola, litt tidlig, men det gikk ned. Hele veien ble vi underholdt og i baren var det bare å forsyne seg. Da vi ankom øya var det allerede mange andre turister der, men det gjorde ingenting, her var det nok paradis for alle. Saona er en av de mest populære turistmålene i hele Karibia. Mange film og reklame regissører har filmet scener her som blant annet "Pirates of the Carabbean" og sjokoladen Bounty. Øya ble oppdaget og navngitt av Christopher Columbus i mai 1494.


De hvite strendene er fylt med spektakulære lunder av kokospalmer som du kan søke skygge under.

Eier: Lena Hagensen, reise-glede.blogspot.no

Eier: Lena Hagensen, reise-glede.blogspot.no

Eier: Lena Hagensen, reise-glede.blogspot.no

Eier: Lena Hagensen, reise-glede.blogspot.no

Etter noen timer på denne paradisiske plassen ble vi servert en nydelig hummerlunsj og lokalt øl som smakte svært så godt. 

Eier: Lena Hagensen, reise-glede.blogspot.no

Under lunsjen tok guiden til ordet igjen, litt roligere tempo denne gangen, så jeg fikk med meg det hun fortalte om Saona. 

Saona er et naturreservat som er fredet og beskyttet av regjeringen. Det er ikke lov med byggverk her bortsett fra den lille bosettingen på sørsiden av øya. Der ligger den pittoreske landsbyen Mano Juan med sine 400 innbyggere, som lever et meget enkelt liv. Guiden forklarte; "De har ikke tv. De har ikke radio. Ikke mobiltelefon eller internett. De spiser kun fisk og frukt. De jobber ikke. De bare spiser og sover. Men så har heller ingen her dødd av hjerteinfarkt!" 

På vei tilbake mot fastlandet var i en speedbåt. Og å se øya fra vannet var helt fantastisk.Vi stoppet utenfor en annen tropisk perle for å bade og å se på sjøstjernene som det var utrolig mange av, og de var store. Mens jeg satt i båten fikk jeg en sånn følelse av at det må være på akkurat et slikt sted filmen "Den blå lagunen" med Brooke Shields ble filmet, og ikke før jeg fikk tenkt tanken ferdig avslørte guiden at det var nettopp her den filmen er spilt inn. 

Eier: Lena Hagensen, reise-glede.blogspot.no

Vi var to fornøyde, nærmest lamslåtte sjeler da vi dro herfra. Denne skjønnheten og atmosfæren kan ikke beskrives. Den må oppleves.

Eier: Lena Hagensen, reise-glede.blogspot.no

Av de stedene vi har besøkt på denne reisen er Den Dominikanske Republikk stedet jeg helt klart vil tilbake til. Her vil jeg tilbringe en hel ferie for landet har så mye å by på av skjønnhet, historie, kultur, strand og sol. 


Har du også lyst å reise på cruise anbefaler jeg deg å snakke med Birgitte Williams på Ticket i Fredrikstad som er ekspert på cruise. Hun kan ringes på telefon: 815 11 168, eller send henne en e-post: birgitte.williams@ticket.no 

Det var Birgitte som fant fram til skipet og reiseruten som passet perfekt for oss. 


Takk for at du leser bloggen min. 


Lena1 kommentar: