tirsdag 24. januar 2017

Ocho Rios, Jamaica - Cruise i Karibien

Ocho Rios som betyr åtte elver på spansk er en by på Jamaicas nordkyst og er en populær destinasjon for cruiseskip, og for andre turister. Ocho Rios er første stopp på vårt cruise i Karibien med MSC Divina.

Byen er omringet av regnskogkledde fjell som går over i innbydende gylne strender. Vi fikk en liten smak av både byen og stranden, og akkurat nok av begge til å kunne si at det var en fantastisk opplevelse.

Ocho Rios, Jamaica - reise-glede.blogspot.no

Etter halvannet døgn på vannet var det godt å sette føttene på fast land. Og ikke hvilket som helst fast land. Det føltes nesten litt surrealistisk å gå i land på Jamaica, et land jeg kun har sett med drømmende beundring på tv, og på bilder. Et land så veldig langt borte. Men nå ... nå står jeg her med begge beina planta på jamaicansk jord.


Ocho Rios, Jamaica - reise-glede.blogspot.no

Fra båten ble vi kjørt i buss til en privat strand, turen dit tok ikke mer en max 10 minutter. Spenningen økte etterhvert som vi nærmet oss. Hvordan ville det føles å være på en ekte strand på vakre Jamaica? 

Vi ble ikke skuffet.
Jeg klarer ikke helt å beskrive det å gå rundt på stranda mens Bob Marleys musikk strømmet ut av høyttalerne til glede for alle strandgjestene. Det luktet nydelig av grillet kylling, og ukjente krydder over hele stranden.


Vannet var krystallklart men bittelite kaldt. Igjen var det litt sånn "klyp meg i armen" opplevelse. Vårt aller første bad i det karibiske hav, blir nok et minne for livet.


Ocho Rios, Jamaica - reise-glede.blogspot.no


Ocho Rios, Jamaica - reise-glede.blogspot.no

Det var ikke så mange timene vi var her, men jeg føler allikevel at jeg fikk med meg en hel masse. Og selvsagt fikk vi en smak av Jamaicas eget øl, Red Stripe.


Ocho Rios, Jamaica - reise-glede.blogspot.no


Ocho Rios, Jamaica - reise-glede.blogspot.no

En spasertur langs stranden førte oss fram til flere fossefall. De var vakre å se på, og avslappende å høre.


Ocho Rios, Jamaica - reise-glede.blogspot.noStranden var et lite stykke paradis, men vi måtte ha med oss litt mer enn en vakker strand de få tineme vi hadde her på Jamaica. Vi fikk bussjåføren som hadde kjørt oss hit til å kjøre oss inn til et kjøpesenter som lå i nærheten av båten, Taj Mahal het det.


Ocho Rios, Jamaica - reise-glede.blogspot.no

Det var ikke så mye å shoppe her, mest suvenirer og t-shorter. Det var allikevel hyggelig å gå rundt her inne omkranset med okergule bygninger.Ocho Rios, Jamaica - reise-glede.blogspot.no

Vi avsluttet dagen på en kafe med det de selvfølgelig fortalte oss at var verdens beste kaffe og litt internettilgang. Kaffen smakte faktisk nydelig der vi satt og endelig kunne kommunisere litt med de der hjemme.


Ocho Rios, Jamaica - reise-glede.blogspot.no

Ocho Rios, Jamaica - reise-glede.blogspot.no

Etter en dag med masse nye opplevelser som vil følge oss for resten av livet dro vi tilbake til skipet MSC Divina. Nå venter nye opplevelser både på skipet, og på alle de andre stedene vi skal besøke på denne reisen.

I et senere innlegg skal jeg skrive om alle utflugtene du kan velge på Jamaica om du velger å reise med MSC Divina.

Har du også lyst å reise på cruise anbefaler jeg deg å snakke med Birgitte Williams i Ticket Fredrikstad som er ekspert på cruise. Hun kan ringes på telefon: 815 11 168, eller send henne en e-post: birgitte.williams@ticket.no 

Det var Birgitte som fant fram til skipet og reiseruten som passet perfekt for oss. 

(Dette er ikke et sponset innlegg)!

Takk for at du leser bloggen min. 

Lena

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar